Skrapning av bottenfärg

Snart är våren här och den som vill få båten först i sjön måste börja i tid. Så i lördags var det dags att skrapa loss lös bottenfärg. Senast det gjordes var troligen 2005. Tyvärr hade det blivit en hel del bubblor, som gjort att bottenfärgen och primern hade lossnat.
När tidigare ägaren gjorde en komplett skrov-renovering så blymönjades båten, följt av Hempel Primer och därefter Hempel bottenfärg. Vi tänkter fortsätta på den inslagna vägen, trots att vi noterat att det flagnat. Vad det beror på är svårt att säga, men vi ger det iallafall en chans till.
Så, med skrapa, stålborste och friskt (i alla fall till en början) humör tog vi oss an botten.

Efter ett antal timmars arbete och en hel del färgdamm blev båda sidorna något sånär färdiga. Vi behöver nog rådgöra med Jonas, grannen om hur vi skall gå vidare efter grovskrapningen. Vattenslipning övervägs, men det får isåfall bli när det inte är -10 grader ute, som det var den aktuella dagen.

Resultatet efteråt:

Om vi fattat det rätt skall det nu funka att prima hela botten och därefter på med ny bottenfärg. På några ställen har även blymönjan försvunnit. Kanske bäst att bättra där först. Men hur lång tid behöver mönjan på sig för att torka, innan primern fäster väl? Någon som vet?

 

Hälsningar Magnus & Micke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s