Målning av kölsvin

Har idag påbörjat målning av kölsvinet på båten. Ett jobb som började med skrapning av löst sittande färg och därefter en rejäl dammsugning.

Båten har tidigare varit målad med Danboline, men det har varit en del färgsläpp över tid. Det verkar också som om båten penslats med linolja i kölsvinet. Säkerligen ett utmärkt sätt att skydda trät med linolja, men den oxiderar ju förr eller senare till en ganska kletig/ skrovlig yta som är ganska svår att hålla ren. Därför bestämde vi att måla kölsvinet med Danboline i grå kulör. Det ser ju helt klart väldigt trevligt ut med en ljusgrå kulör och förhoppningsvis skall slagvattnet och medföljande alger etc vara lätt att få bort under säsongen.

Målat kölsvin

Jag blev inte klar idag, då penseln efter en stunds målande spretade åt alla håll, så alla snygga linjer och finliret (framför allt övergångar mot linoljat trä) får göras senare, när en ny, smal pensel införskaffats.

Målat kölsvin med Danboline, invändigt.

Den stora nyheten är kanske inte målningen den här helgen för båten, utan att vi fått en andrahands båtplats hos Domsands Båtsällskap till sommaren. Kön är som på många andra ställen lång, och det känns skönt att nu veta att båten för den här sommaren får en bryggplats endast några kilometer hemifrån.

I veckoslutet skall förhoppningsvis epoxylimning av rodret påbörjas.

//  Magnus

 

 

Annonser

One comment on “Målning av kölsvin

  1. bertilotterman skriver:

    Spännande att följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s