Nattarbete…

Nu har vi verkligen kommit igång med båten. Igår kväll, efter introduktionsmötet vid Domsands Båtsällskap satte vi igång. Hela båten maskerades upp ordentligt inför allt lackarbete som skall göras de närmsta dagarna.

Flitens lampa lyser i natten...

Båtens fribord skyddades mycket effektivt med Maskeringsfolie från Biltema med en effektiv tejpkant. Billigt och suveränt konstaterade vi. Därefter maskerades ruffen inför stundande däcksmålning.

Skrovet har nu även fått ett första lager Hempel Underwater Primer sprutmålat. Det gick ganska bra. Färgen innehöll löjligt mycket lösningsmedel, så trots att viskositeten på färgen var alldeles för hög (> 60 sek) och sprutan spottade lite grand med apelsinskalseffekt så flöt det ut och dunstade riktigt fint.

Micke maskerar ruffen...

Magnus maskerar rufftaket...

Sedan demonterade vi vår Silva 225 logg som verkade ha en hel del problem. Den funkade inte alls faktiskt. Det fina är att Micke är elektroingenjör med en fantastisk förmåga att laga och löda i gamla prylar, så vi tänkte lägga upp en liten artikel om hur man byter display, ser om givaren funkar (levererar pulser till huvudenheten) och hur man åtgärdar allt som kan tänkas strula för att få gamla Silvaloggar att funka igen. Förutsatt att vi lyckas laga den, vill säga.  Mer om detta framöver.

Silva 225 logg med trasig display (än så länge...)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s