Mastning…

Så, ännu en kväll med båten. Det börjar bli en hel del kvällar nu. Ikväll fick vi hjälp av Markus med mastningen. Vi började med att köra bort vår båt till mastningskranen. Det i sig är väl inte så mycket att berätta, men det som imponerade på oss är att vår båt nu är så ”torr” att 12 v pumpen själv klarar av att pumpa båten. visserligen med mycket korta uppehåll mellan pumpningarna, men ändå 10sek pump, 11sek av osv.

Magnus och Markus reder ut vad all wire går till...

Det var mycket att tänka på och det blev lite fel då och då, men till sist kom masten upp i kranen och vi monterade den på plats. Då upptäcker vi att det block som vi använt till spinnakern skulle vara till ”mastböjningen” akteröver. Det blir till att köpa ett nytt, för vi orkade inte ta ned masten och börja om igen.

Då upptäcker vi nästa miss. En klassisk miss, som Magnus repeterat minst 20 gånger de senaste dagarna för att inte glömma…. Windex… inte glömma…. Windex inte glömma…..

Det var bara att klättra upp i mastkranen.

Båten uppifrån mastkranen. Micke tittar upp...

Det var också en upplevelse. Vilken utsikt, men man skall inte titta ned.  Efter lite pulande var Windex på plats i masttoppen och Magnus kunde klättra ned.

Windex monterad i masttoppen.

Väl nere igen så guppade båten till, och Windex slog i mastkranen och blev alldeles skev. -NEJ!!! Bara att klättra upp igen och rätta till.  Till slut, när det börjat skymma så var båten mastad och klar. Tonåringarna i byn hade passat på att starta en stor brasa på stranden under tiden. Självklart sladdade de tuffa killarna runt med sina mopeder. Sånna var minsann inte vi när vi var 15 år. Då läste vi dikter för varandra… eller inte….

Mastad och klar för säsongen

Förhoppningsvis kanske det blir en premiärsegling under helgen, om båten tätat till så mycket att vi vågar ge oss ut. Fast man kan ju alltid ta med fler batterier, så pumpen kan hålla på ett tag…..

God Natt! Magnus & Micke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s