Onsdagsrace #1

Ikväll var det säsongens första klubbsegling.  Dessa körs på onsdagskvällar med start 18.30 och brukar vara en kryss-läns bana, precis utanför Domsand. Eftersom prognosen var svag vind hade det lagts en ganska kort bana, 2 varv, baserat på västlig vind.

Kl 18.00 gjordes båten iordning. Det var jag (Magnus) och Markus som körde ikväll. Jonas hade hand om sin son, och stod och tittade på från stranden. Micke håller på att flytta till hus och var beordad att packa saker.

Precis när seglen var satta blev himlen kompakt grå. Sedan började det regna. Sedan kom mullret och därefter blixtar. Kändes tryggt att ge sig ut på Vättern med en 11 meter lång pinne att hålla i!

Detta gjorde att seglingen fick lite mer ”action” än planerat. Det första som hände var att det faktiskt började blåsa. Men inte från det håll som banan var lagd utan nordvästliga vindar. Det var bra, för banan blev något mer snabbseglad med den nya vindriktningen.

Det gick fortare än jag vågat hoppas på. Tyvärr är inte loggen färdiglagad ännu, så vi hade en GPS och den visade som snabbast runt 6,2-6,3 knop, iallafall när vi råkade titta. Vi var nog aldrig under 4 knop och kryssen gick mellan 4 och 5 knop. Av de fyra båtar som startade blev vi troligtvis sist. Svaret kommer om någon dag, när tidtagaren lagt upp resultaten på klubbens hemsida.

Några bilder blev det och lite video, men det var inget som var direkt bra. Men det får tjäna som bevis för Rödnäbbas första onsdags-segling.

Efter seglingen med revade, genomvåta segel. Solen tittar åter fram...

Detta inlägg publicerades i Segling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s