Nationaldagssegling

Idag är det nationaldagen. Då skall man hissa svenska flaggan. Tyvärr har vi ingen flaggstång, så vi bestämde oss för att ”hissa” flaggan på båten. Men hissar man flaggan måste man ju segla lite också. Så jag och Micke smet iväg på en liten tur.

Micke Nationaldagsseglar ut ur hamnen...

Det blev en ganska kort segling,  2,75 sjömil. Detta var fösta turen utan någon mer erfaren vän med i båten. Vi ”rodde” dock ut det hela!

Det var krabb sjö och blåste ca 4 m/s nordlig vind. Vi körde lite kryss/läns i viken och snittade 3,2 knop med max på 5,9 knop.

Magnus nationaldagsseglar. OBS flaggan!

På andra varvet på vår lilla runda hände något märkligt. Den starkt nordliga vinden upphörde helt plötsligt och total stiltje infann sig. Vågorna var dock fortfarande stora, så vi drog igång motorn och puttrade lite, men ingen ny vind infann sig. Så det var bara att reva seglen och ge sig in till bryggan.

Väl i hamn kom det nu kraftiga sydliga vindar som håller i sig än, när detta skrivs. I hamnen praktiserade vi vetenskaplig bryggsegling, genom att njuta kall cola i vår coola mugghållare. Det har vi självklart filmat. Mickes medlemsskap i Anti-Pepsistisk Front fick sig en liten törn, men vad offrar man inte för att kunna prova hållaren!

På Återseende! Magnus och Micke.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s