Spinnaker matchrace!

Idag har vi kört matchrace! Det var S-210 med Magnus och Markus i och Folkbåt S-759 Felicia med Simon med kompisar i den andra.

Vi fick börja med att meka lite grand. Först fixade vi ett bom-upp och nedhal för spinnakerbomen på S-210. Vi monterade även Tell-tales på focken, eftersom det saknades.

Markus monterar Tell-tales i focken.

Därefter hjälpte vi Simon att fixa ett vantstag som var borttappat (!). Målsättningen var att segla från Domsand till Sjöbo och där vända tillbaks igen. Alla medel var tillåtna och vi satsade stenhårt på Spinnaker. Simon hade dock glömt sin Spinnaker hemma och istället fått med sig en Stormfock som han trodde han skulle vinna med! Sedan visade det sig att han även hade en Genua som han hissade efter en stunds segling, men då var vi flera hundra meter före!

Vi mekar Folkbåt! (Felicia S759 till vänster och Rödnäbba S-210 till höger)

Eftersom det var västlig till sydvästlig vind kunde vi sätta spinnaker direkt i Domsand och köra med den i stort sett 3/4 av banan.

Spinnaker med spinnakerbom i upp och nedhal!

Att vi vann behöver vi knappast säga. Vi hade förmånen att få bra vind i spinnakern och kunde köra i över 6 knop som bäst medans Felicias Genua och något mer ringrostiga besättning (det var båtens första tur i år och nya gastar ombord) kom efter samt itne riktigt seglade tillräckligt högt i vind på vägen hem, utan fick slå någon extra gång. Att ”kryssa” med Spinnaker var en ny upplevelse som gick förvånansvärt bra. Ca 4,5 knop var inga problem.

Totalt var turen 6,6 sjömil med maxfart (spinnaker) på 6,4 knop (strax över 5 knop på kryssen) och ett snitt på 3,6 knop. Total segeltid var 1 timma och 40 min.

Avslutningsvis några bilder på S-759 Felicia, då Simon påstår att han tappat bort lösenordet till bloggen och därför inte kunnat uppdatera sin blogg! Så, här är aktuella bilder anno 2011 på båten!

S 759 Felicia på väg ut

S-759 Felicia med satta segel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s