Midsommardagssegling…

Lördagen bjöd på bättre väder än midsommarafton. Solen lyste mer regelbundet och vinden var avtagande. Ca 5-6 m/s och sydvästlig = inga vågor). Det var dags för Christian och Hannes att få en ny chans till att pröva segling. Vi timade turen lagom tills att barnen skulle sova middag och gav oss ned till hamnen glada i hågen, men utan medföljande fika. Ett misstag visade det sig, att glömma en så vital del av båtlivet som fikastunden.

En njutsam segling...

Eftersom det inte fanns några förväntningar eller åtminstone inga höga förväntningar visade det sig att seglingen blev klart bättre än förväntat. Vi seglade ca 4 sjömil totalt och hade ett medel på 3, 9 knop med max på runt 6 knop. Det blev lite kryss/ läns längs med Vätterstranden från Domsand och upp till Sjogarp och tillbaks.  Vi inledde med kryss, med bättre rutin än dagen innan och fick till en behaglig lutning på båten och kunde njuta av solen. Det var bara fika som saknades…

På hemresan var det än mer behagligt med slör / läns och Hannes tog till och med tillfället i akt att vila upp sig inne i kajutan.

En bild inifrån kajutan.Micke passade även på att filma en rejäl snutt.  Resultatet ser ni här:

Både Christian och Hannes fick även vara något mer delaktiga i dagens segling än tidigare. De fick helt enkelt varsitt skot till focken och var därmed rullt upptagna med att studera telltails stora delar av resan och inga besvikelser kunde därför höras från dem. (Möjligen att det hade varit gott med fika då…).

Det filmades en hel del och här följer ytterligare några filmsnuttar från turen.

// Magnus

 

 

 

 

 

Annonser

One comment on “Midsommardagssegling…

  1. Hannes skriver:

    Den största besvikelsen var nog främst hos Magnus, då ha förväntat sig avsevärt mer entusiasm från sina gäster. Men det tog sig avsevärt dag två och jag tror att varken jag eller Christian har dömt ut dina seglarambitioner. Du har nog mer motstånd i att entuiasmera fruar och barn inför nästa utflykt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s