Sista seglingen i Juni…

Fick ett SMS vid lunchtid igår från Markus som var sugen på att segla. Toppen, precis vad jag väntat på, någon att segla med, då Micke inte haft möjlighet de senaste dagarna. Vi bestämde att ses vid båten kl. 16.30. När jag åker ned är Jonas bil framför mig. Det visar sig att han också skall med i vår båt! Ännu mera toppen!

Det blir dock en ganska stillsam segling då det inte blåser så himla mycket. Som bäst ca 3 m/s. Vi toppade väl med 3,5 knop eller nåt och turen varade väl knappt 2 timmar. Målsättningen var att segla Spinnaker och det lyckades vi med också, även om vi fick upp den lite väl sent, så vinden hade avtagit ytterligare när det väl var läns/ slör och Spinnaker.

Spinnaker

Jonas hade varit i Finland och badat bastu i typ  7 dygn i sträck, så hans seglarabstinens tog sig uttryck i ett glädjehopp ned på durken från däcket. Durken höll inte… Med ett brak var han nere och vände en sväng i kölsvinet. Nu blir det till att reparera innan det blir någon mer ordentlig segling. Vi pallade upp med ett bord och några fendrar, men det råder ett visst självfall på durken just nu…

Jonas försöker finna någon annan förklaring än sitt kroppsvikt och hoppet till varför regeln inte höll. - Är det inte en kvist precis här???

 

Hursomhelst var det väldigt trevligt att få segla en sväng. Tack för turen!

På lördag börjar Markus sin semester och han skall segla runt på östkusten med sin skärgårdskryssare Aida, som numera är uppseglad till Arkösund. Han har lovat att skriva en dagbok /blogg om sin resa. Det är mycket välkommet. För när han väl börjat kommer fotograferandet och filmandet till bloggen under segelturerna göra att han inte hinner trimma båten fullt ut på kommande onsdagsrace och det ger ”oss mer rutinerade bloggare” en chans att komma bättre i placeringarna…

// Magnus

Annonser
Detta inlägg postades i Segling.

One comment on “Sista seglingen i Juni…

  1. Simon skriver:

    Inte gött med durken alltså, min är ju inte i så jätte gott skick men ska försöka fixa det snart när jag får lite ledigt!
    haha, vi får hoppas att marcus börjar blogga en hel del då..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s