Mamma-kryssning…

Idag har våra mammor för första gången fått följa med på seglats. Självklart var vi både väl förberedda och förhållandena var perfekta. 3-5 m/s och sydvästlig vind = inga vågor.  Solen sken även den.

Lyckliga mammor på seglats

Vi lyckades ganska snabbt få ombord dem och kunde kasta loss med en mamma på var toft. Där fick de stränga order om att förbli tills vi åter var vid bryggkanten.

Efter en liten stund bestämde vi oss för att hissa spinnaker, då det självklart skulle imponeras lite extra. (Sen att det var första gången vi gjorde detta på egen hand berättade vi inget om).

Spinnaker hissad!

Självklart hann vi även med att fika en stund på läns och alla kommentarer var sååååå positiva.

-Att det var så lugnt och skönt att segla.

-Så tyst det är!

Och de viktigaste: Vad duktiga ni är och vilken fin segelbåt ni har…

De två sönerna...

Sen var det dags för hemresa. Spinnakern togs ned och vi vände om i kryss hem. Då började det blåsa något mer, ca 5 m/s och vi fick en fin lutning på båten och lite ”actionkänsla”!

Först var det lite oroliga blickar; skall båten verkligen luta så här mycket?? Sen när de insåg att den varma vinden svalkade skönt och att lutningen inte var farlig så uppgraderades omdömena ännu ett snäpp: Nu var det fullständigt fantastiskt att segla och det här skulle de göra igen (!) och det började redan att talas om att segla betydligt längre än den timma vi var ute denna gång.

på kryss hemåt...

Sen var vi åter vid bryggan och mammorna var mer än nöjda med turen. Det blir nog inga fler mammaturer i år, men nästa år, då får vi nog skriva en tredagars resedagbok om sönerna som seglar Vättern runt med sina mammor…

På väg in i Domsands hamn

Hälsningar morsgrisarna Magnus och Micke

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s