Fantastisk kvällssegling…

Igår kväll ringde Jonas vid 21- tiden. Han ville ut och segla. Visserligen hade han seglat nästan hela dagen men han kände att efter att ha städat i hönshuset ville han ha frisk luft = segling, trots att det börjat bli lite sent.

Skymning med måne över Bankeryd

Vi åkte ut ur Domsand ca kl 21.45 och hade fina västliga kvällsvindar. Eftersom vinden var sydväst till västlig satte vi genast upp spinnakern.Hissad spinnaker i skymningen

Kvällen var ljummen och vindarna var ca 4 m/s. Vi var ensamma ute på sjön, även om det fanns lite folk nere vid hamnen.

Allteftersom det började skymma blev både seglingen och känslan bättre. Det var en fullständigt fantastisk kväll med precis alla förhållanden rätta: Rätt vind, inga vågor, ljumma vindar som var väldigt jämna, knappt några moln och nästan fullmåne. Total sommarlovskänsla!

Efter att ha seglat en bit ut från hamnen var vi så långt ut att vi hade Jönköping rakt söder ut. Vi behövde kryssa för att komma hemåt och bestämde oss för att göra en lång kryss rakt söderut.  Vilken vacker syn som fanns där!

Månsken med en blänkande stig rakt mot Jönköping

Jonas hänger ut över vattnet och njuter av kvällen

Månen hade nu kommit upp och det låg en fin ”månstig” som blänkte i vattnet  rakt mot Jönköping. Den råkade dessutom sammanfalla med bästa riktningen för kryss. Så, vi seglade en lååång stund på månstigen rakt mot stan, som glittrade väldigt vackert mot oss.

Mera månsken och segling...

När vi hade vänt åter mot Domsand guidade fyren oss in i hamn. Eftersom det varit så tyst och fint under hela seglingen kände vi att det skulle förstöra stämningen fullständigt att dra igång motorn, så vi seglade faktiskt nästan hela vägen in till bryggan, med endast några få hjälpande paddeltag. En magisk kvällssegling fick därmed en fin avslutning.

Midnatt den 12 juni, strax utanför Domsands hamn. Vy över Habo...

Domsands fyr guideade oss tillbaks...

Vi seglade in till bryggan, genom hamninloppet. Inte fort, men mycket elegant!

 

Vilken kväll och vilken fin segling!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s