Vindfattig segeltur med Kjell, Erik och Sara

Idag kom svärfar Kjell för att provsegla ”nya” båten. Med sig hade han även sin son Erik och has tjej Sara. Det hade blåst en del på förmiddagen men avtagande. Vi gav oss ut strax efter lunch. Nere i hamnen var det full aktivitet, då HVKT startar denna vecka. Båtar lyftes upp och lyftes i och jag hann även med att tala med en som kom upp med sin båt från Växjö för att delta. På stranden var det även där full fart, då det för en gång skull var perfekt sommar & semester-väder.

Kjell, Erik (vid rorkulten) och Sara njuter av en stilla dag på Vättern

Det blåste knappt något alls ens när vi vi väl kommit ut en bit. Nära nog total stiltje. Typiskt. Man vill ju gärna visa att segling är en actionsport god nog som någon annan, så vi prövade spinnaker, men den reste sig aldrig!

Då såg vi i horisonten stora Spinnakers resta mot skyn. -Och dom rörde sig! Det fanns minsann vind någonstans där ute, så vi drog igång snurran och körde ut ytterligare en bit och plötsligt gick det att slöra hemåt igen i 1-2 knops fart.

Segelbåtar på Vättern

På det hela taget blev det en ganska trevlig tur, även om det var aningens lite vind för en folkbåt. Får hoppas på mer vind den 3 augusti, då jag troligen kommer gasta på Sk55:an Aida på deltävling 2 i Holmgrens kors och Tvärs. Om det kommer det definitivt att skrivas på Källners blogg: kallner.wordpress.com

Hälsningar Magnus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s