Onsdagsrace # 7

Så var det återigen dags för onsdagsrace med klubben. Första efter sommaren.

Det har varit kanonvind hela dagen, ca 6-10 m/s och det höll i sig när starten gick kl 18.00 också. Västlig vind, vilket betyder att det inte är några vågor där banan ligger!  Istället hade vi flera häftiga regnskurar….

Micke och Jonas på onsdagsrace

Det var ca 7 båtar med och tävlade denna kväll. Träbåtar var som vanligt Aida och så vi i vår folka. Jonas hade hoppats kunna sega med sin Mälar 30, men vågade inte riktigt köra med sin genua så han gastade i vår båt istället.

SK55 Aida på onsdagsrace

Fick en bra start, låg ca 30 sek efter startskottet till startlinjen och sedan kryss ned till vändpunkten. Snittade ca 4,5 -5 knop på kryssen ned.  Efter vändning var det läns tillbaka och vi kände att vi tappat lite grand och bestämde oss för att sätta spinnakern för att ta igen. Det var vi ensamma om denna kväll. Kul, eftersom båten då gick upp till ca 6 knop som bäst på länsen. På andra varvet på väg mot startpunkten hade vi tänkt hissa spinnakern igen, men när väl allt var klart för att hissa hade vi helt otroliga 6,9 knop på halvvind, så det kändes inte som det behövdes!

Bra lut, men inte tillräckligt...

På sistasträckan fick vi till några rejäla fetlut med vatten en bit upp på skarndäck, men folkbåten är verkligen stabil, för det var mycket svårt att få mer än så.

Lite filmer från kvällen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s