Onsdagsrace # 10

Vilken segling, Vilket regnväder, Vilken underbar hobby!

Gårdagkvällens segling var egentligen inte alls planerad. Hade ett möte med jobbet som eventuellt skulle göra att jag inte hann tillbaks i tid. Men när jag lämnade Linköping och körde hemåt insåg jag ganska snart att jag visserligen inte skulle komma i tid, men det var inte mer än ca 15 min försening. Så jag ringde Micke och hörde om vi skulle ställa upp. -Jo, det hade verkligen varit kul och Fredrik, en kompis på jobbet skulle följa med svarade han…. Men jag har egentligen lovat Jenny att vara hemma med sonen. Jag ringer och förhandlar…..

-Strax efter ringer Micke upp och berättar att vi skulle segla. Solen sken på Östgötaslätten och livet såg verkligen ljust ut.  -Ikväll var det faktiskt folkbåtsvindar!

Vår "nya" gast Fredrik vid rodret.

Det blåste rätt bra. Ca 7-8 m/s Sydvästlig vind. Resten av klubben väntade på oss och starten gick några minuter efter vår ankomst till startlinjen. Vi fick en riktigt bra start. Enda misstaget var möjligen att vi inte riktigt hade satt oss in i banan, men det blåste bra och vi kunde både hålla höjd och segla fort. Vi låg kanske 100 meter efter Markus’ SK55 Aida vid första rundningen. Därefter var det läns och vi fick snabbt upp spinnakern. Det var vi ensamma om i dag.

Regn och lut med skön fart!

Sen kom regnet. Det regnade ganska bra och eftersom ingen i båten planerat för segling utan satt vi där i vanliga kläder. Vi blev ganska snart genomblöta, men det kompenserades av att båten gick som bara den i vattnet. Banan var 3 varv kryss/läns och när vi som sista båt gick över mållinjen med hissad spinnaker höll vi nog över 7 knop!

Sen skulle vi bara kryssa hemåt. Men då kom det en enorm regnskur. Man såg knappt någonting alls och med regnet kom vinden, så båten har nog aldrig gått så snabbt hemåt! Vilken känsla, helt fantastiskt. Kvällen avslutades med att alla seglen togs hem för tork i garaget och Micke och jag ett välbehövligt bastubad. Höstens första förövrigt.

Vi blir säkert sist i tabellen även denna gång, när resultaten kommer, men den här gången är det förhoppningsvis endast med minuter.

En sak vi inte hunnit skriva om var att vi spenderade helgen på att sitta nattvakt i hamnen. Det var toppen, då vi spenderade avsevärd tid på att gå igenom misstag och taktik samt konsulterade ”Illustrerad Segel och Riggtrimm” och ritade skisser på hur man bör placera båten vid tävlingsstart, utnyttja regler etc. De kunskaperna vi fick efter timmars diskussioner visade sig ge bättre segling idag. Dom säger att det tar 5 år att lära sig segla Folkbåt… Men våra segeltrimms diskussioner sparade oss säkert ett halvår……

// Magnus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s