Onsdagssegling #9

Den 31 augusti var det onsdagssegling # 9 för vår del. Jobbade egentligen i Karlskrona hela den veckan, men lyckades få min chef att byta av mig för en kväll. Körde upp till Jönköping för att segla. Vad gör man inte för sporten?

Men chi fick jag. Surt sa räven osv. Det blåste typ ingenting. Det var visserligen skönt att sitta i kvällssolen och fundera på tillvaron, men nån segling att tala om blev det inte.

I starten hade vi inte funderat så mycket, utan lade oss så dumt att vi fick väja för hela klubben, utan en liten kille i en laserjolle. I de mycket svaga vindarna så tog det oss 25 minuter att ta oss över startlinjen efter att ha fått väja för resten. Efter nästan 1,5 timmar hade vi fortfarande inte lyckats runda första märket.  Vi hade lånat Simons (Folkbåt 759) genua för att testa om det gör någon skillnad. Vår slutsats var att vi behöver införskaffa en genua på något vis, för båten rörde på sig något litet iallafall.

Simons genua får båten att röra sig i den stilla vinden

När vi till slut kom fram till märket för rundning insåg vi att vi skulle bli säkert 2 timmar efter alla andra om vi bestämde oss för att segla hela sträckan, så vi bröt, av barmhärtighet till tidsmätningsmannen… En härlig kväll var det dock som ni kan se på videon nedan.

Bara att åka hem, sova och gå upp tidigt och åka tillbaks till Karlskrona å jobba igen… Tur att man har ett roligt jobb iallafall, när ens hobby inte riktigt får upp farten.

//Magnus

Stiltje på onsdagsrace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s