Skrapning av sittbrunn

Nu har vinterns arbete med båten äntligen (?!) kommit igång. Listan över alla saker man ”kan” göra är som vanligt lång. Så det är bara att sätta igång med det tråkigaste först…

Har renskrapat sittbrunnens sarger då dessa var väldigt honungsgula och hade sina skavanker. Det var avsevärt lättare än jag trott. Tipset jag fått var att göra det när det var minusgrader ute. Det var det ikväll. Lacken släppte mycket lätt och det hela tog dryga timmen. Nu stundar slipning de närmsta arbetspassen.

Nyskrapad mahogny...

Jag var i Stockholm för någon vecka sedan och passade då även på att inhandla ett antal burkar Bojens klarlack. Kvaliteten utlovas i stil med Internationals Schooner eller motsvarande. Får se om det stämmer…..  Priset vid köp av 10 st 1 liters blev otroliga 99 kr / l vilket faktiskt är billigare än Biltema, som förövrigt har kvar samma pris men minskat från 1 liter till 0,75 liters burkar i och med den nya designen på burkarna som kom förra sommaren.

Ett arbete som följer på renskrapningen är att byta ut den ekbit som någon gång har monterats i sargen någon gång för länge sedan. Troligen pga röta. Den skall bytas ut till en mahognybit. Äkta honduras kan jag få en bit av Markus, som håller på att byta förstäv och ett antal bord under vattenlinjen på sin båt i vinter. DET är ett jobb som heter duga!

 

Ekbiten i hörnet som skall BORT!

Sedan kan jag nämna att ett längre reportage om träbåtskulturen i Domsands Båtsällskap har skrivits under julen och kommer att publiceras i Domsandsbladet här i veckan. Den artikeln kommer jag även lägga upp här när den kommit ut. Om nu någon skulle vara intresserad av det….

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s