Lackning av mast

Kvällen har använts till att slipa och lacka masten. Jag och Micke hade egentligen planerat sjösättning, men med mycket på jobbet under mars månad så har det inte blivit några kvällar över till båten på ett tag.

Durkarna väntar fortfarande på några lager lack liksom sittbrunnen. Båten skall gås över med bitumen och ettan för att bli tät, kölsvinet skall målas med Danboline. Sedan skall även skrovet och överbyggnaden ses över för eventuella skador i Coelan-skiktet. Vi har fått hem den miniburk á 375 ml som jag köpte på tyska bootdepot.

Micke begrundar den inte alltför fina masten som åtminstone blänker av nymålad klarlack! Bilden är som vanligt tagen i "mastförrådet", som är loften på Jonas stall /ladugård. Den knivskarpe betraktaren noterar vår reservmast (längst till vänster i taket, och Mälar 30 La Vies mast till höger. La Vie är förövrigt såld och hette egentligen Katja. Men den historien är så omfattande så den kräver sin egen blogg.

Hursomhelst. Ikväll satte vi fart och slipade av ett lager lack, epoxylimmade några flisor ur likrännan och strök första lagret klarlack. Vi tittade flera gånger på vår reservmast, som är i tippskick och funderade på om vi skulle lägga Coelan på den och flytta  över riggen och därmed minska ned den årliga vårrustningen med ett moment, men faktum är att vad skulle vi göra då, som inte även en plastbåtsägare skulle behöva göra? Jag menar, måla botten skulle vara den enda nödvändiga arbetsuppgiften på våren då!

I veckan är det tänkt att vi skall fortsätta med arbetet och så blir det förhoppningsvis sjösättning till helgen. Mer om detta framöver.

Micke har förövrigt lovat ett inlägg inom kort om hur arbetet med vår nya logg har gått i vinter.  // Magnus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s