Nästan tät!

Förra året hade båten stått på land en säsong och tyvärr torkat isär en del. Då tog det ca 2 veckor att få båten så tät att den kunde pumpas med 12 voltspump. Vi litade dock inte på den och hade en 220 voltspump som backup, vilket var tur, då 12 voltspumpen gick sönder efter några veckor!

Rödnäbbas kölsvin efter ca 6 timmar på andra dygnet.

I år satsade vi på att täta med Ettan där vi visste att det läckte in. Detta gav ett mycket bra resultat. Första timmarna så var det relativt mycket vatten som läckte in. Men redan morgonen därpå, dvs ca 8 timmar hängades i kranen, var båten relativt ”torr”, dvs mycket små mängder vatten som sipprade in. Bilden ovan visar hur mycket vatten som läckt in efter 6 timmar från tom båt.

Båten vilar på tillfällig plats efter 2 nätter i kranen.

 Tog därför beslutet att det räckte med tid hängandes i kranen och flyttade henne till en tillfällig plats. Nu har båten legat så i ca 1 dygn (totalt 3 nätter sedan sjösättning) och det verkar funka utmärkt. Troligen har länspumpen gått på vid något tillfälle, men troligen kommer båten vara relativt torr och tät redan inom någon vecka och därmed kan den läggas på sin ordinarie plats till helgen i samband med påmastningen och därmed även gå över på 12 volts länspumpen.

// magnus

Annonser

One comment on “Nästan tät!

  1. hswe220 skriver:

    Härligt! Bra jobbat 🙂 Vi väntar ett par veckor till med sjösättning. Vi åker på semester en stund först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s