Första ”seglingen”

Nu när Rödnäbba var i plurret och masten var på så ville givetvis Magnus ut och segla. Igår kunde han inte hålla sig längre och lyckades lura med mig, trots en begynnande förkylning.

Efter att ha spenderat en timme minst i hamnen med att byta till de nya glänsande durkarna, dra åt skruvar, dra alla rep och spänna vantskruvarna till stagen, så puttrade vi ut på Vättern.

De nya durkarna. Blev mycket bra tillsammans med ny lack i sittbrunnen.

Men liksom många gånger förr så hade den superstadiga vinden som varit hela dagen försvunnit helt precis lagom till att vi puttrar ut. Vi mötte till och med en tjej i optimistjolle som paddlade in och sa att det var ingen vind. (För övrigt känns vår båt stor bredvid en optimistjolle, men det är nog enda gången det förhåller sig så.)

Väl ute på sjön hissade vi segel till ingen större nytta. Magnus svor litegrann över vindens frånvaro.

Så här fint var vädret i hamnen på väg ut på årets första segling. I inloppet syns Optimisten....

Själv tog jag fram termosen och bullarna och kakorna och njöt av det fina vädret. Efter att ha guppat runt en halvtimme så fick vi faktist styrfart och seglade säkert 50 meter innan vi startade motorn och brummade in igen för Valborgsmässokväll.

Kanske har vi någon bild att lägga in här? Jag TROR Magnus var ut idag igen utan mig (förkylningen har fått överhanden) så se fram emot ett nytt inlägg snart?

// Micke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s