Bottenstock inpassad…. 4 timmar senare…

Så, då var äntligen den nya, extra bottenstocken inpassad. Den är tänkt att vara ett stöd under mastfoten och fördela den nedåtgående kraften över totalt tre bottenstockar. Just den som är precis under masten kommer ha ett litet glapp på någon/några millimeter mellan mastfotsprofilen och bottenstocken, för att inte få ett punkttryck på just denna. Efter att ha följt Grisslans bottenstocksguide till pricka kan jag också konstatera att en sockel / vass kniv att skrapa med var det mest effektiva sättet att få till bra inpassade ytor. Skall dock erkänna att det finns lite glapp på någon yta… Men just den här bottenstocken har inte samma strukturella funktion som de övriga och därför låter jag det gå. Kommer lägga fårtalg mellan bottenstock och bordläggning och därmed hoppas jag att ytorna dels tar ut de små ojämnheter som finns och också hindrar framtida röta. Bottenstocken är nu inoljad med linolja och nästa steg är att måla den ordentligt med järnmönja och sist blir det ett lager danboline.

Inpassad bottenstock, med linoljemetoden. Stödspikarna för exakt inpassning sitter på andra sidan.

Inpassad bottenstock, med linoljemetoden. Stödspikarna för exakt inpassning sitter på andra sidan.

Under tiden som jag arbetade med inpassningen så målade Micke det avslutande lagret med linojefärg i rufftaket. Detta sista lager blev med en slutstrykningsfärg från Gysinge byggnadsvård. Oerhört drygt och fantastiskt läggmålad enligt Micke. Fint blir det också!

En av arbetsmiljöverket godkänd arbetsställning för målning av tak. Nöjd målare = bra resultat!

En av arbetsmiljöverket godkänd arbetsställning för målning av tak. Nöjd målare = bra resultat!

Nästa arbetspass blir att montera bottenstockar och mastfot i båten och därefter påbörja inredningsarbeten. Det finns arbete så vi klarar oss den här våren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s