Affärslunch i stan med grundstötning

15 Juli 2014

En dag i somras bestämde jag  och Micke att vi skulle segla in till Jönköping och äta en fin lunch vid ”Piren” och naturligtvis även äta en glass…

Fina sydligvästliga vindar gjorde att vi kunde ha nästan ett långt kryssben hela vägen ned till Jönköping. Allt hade varit bra om inte… Det dök upp en Maxi Magic som naturligtvis vi ville tävla mot. Vi valde lite olika val när vi närmade oss Jönköping och tyvärr var det så att det kryssben som Maxin valde var något snabbare.

IMG_5745

Väl framme lyckades vi göra en perfekt segling intill bryggan och behövde inte använda motorn. På bryggan mötte Sara upp, en kompis till Micke som skulle titta på några kattungar. Vid piren låg även Maxin, som hade en barnfamilj som besättning.
När vi gick förbi familjen och låtsades helt oberörda över att vi försökt tävla mot dom hela vägen så hördes ett lågt ”-Vi Vann!!” från en kille i 10 års åldern…..

IMG_5763

Efter avslutad finlunch och glass var det dags att ta med sig Sara tillbaka till Domsand. Efter den fina tilläggningen vid bryggan kände vi oss modiga nog att hissa seglen direkt vid bryggan, segla runt 180 grader och ut från bryggan utan någon motor…. Man vill ju gärna imponera när vi dessutom hade sällskap ombord.

IMG_5773

Upp med seglen. Oj, det blåste rätt ordentligt. Bäst att ta ut svängen. Blev visst lite sent att slå och vända runt.

Sen satt vi helt enkelt fast på en sandbank mitt i hamninloppet till Jönköping.

Vad gör man när man sitter helt fast, på tvären mot vinden och med smattrande segel och stark lutning på båten?  Vi valde att övervarva den lilla Tohatsun i tron att den skulle dra oss loss. Sen lutade vi båten.

Helt resultatlöst.

Bara att hoppa i. Då visar det sig att vattnet inte ens når upp över badbyxorna! Efter en stund var vi dock loss. Skönt med sandbotten och långkölat!

Hemresan gick i rekordfart och vi fick ändå en fin segling, även om vi kände oss rätt amatörmässiga efter grundstötningen.

//Magnus & Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s