Lördagssegling med kompisar…

Idag skulle det enligt vädersajten bli varmaste dagen och blåsigaste dagen. 27 grader och upp till 10 m/s var utlovat.

Men i efterhand kan man konstatera att denna dag var ännu en av de där dagarna då SMHI inte riktigt nådde upp till målet. Det blev visserligen varmt. En kort åskskur med lite vindar, men sen var det 3-4 m/s som bäst.

Vi hade iallafall bestämt oss för att segla så vi 3 tiden stack vi ut. Men idag var Christian och Christian. Den ene är kompis till Magnus och var med och seglade på midsommar, och den andre är bror till Micke.

Mycket segling blev det dock inte. 2,6 knop var rekordfarten som uppnåddes. Det blev fika istället och sen gick vi för motor i olika hastigheter för att kalibrera loggen, som inte har någon linjär korrelation mellan propellerhjulet på skrovet och uppvisad hastighet. Det bör betyda att vi så småningom har en fungerande logg….

När det gäller onsdagsracet häromdagen har resultaten nu kommit. 17 båtar startade och kom imål. Vi var sist. Riktigt sist. Seglad tid var 2,02 mot 1,10 till båten på näst sista plats. Inte kul.

Har noterat att andra klubbar som publicerar sina LYS-tävlingar på nätet uppvisar ungefär samma resultat för folkbåtar som vi själva, beroende på vinden. Dvs att blåser det bra så hänger träfolkor med väldigt bra, många gånger topp 3. Blåser det lite och avtagande så är det bottenresultat för Folkbåt. Dvs man borde ha en annan båt om det är under 5-6 m/s och man vill tävla, för folkan är usel i svag vind.

Förövrigt var det någon som tog lite bilder på oss när vi seglade häromdagen. Bilderna visas nedan.

Detta inlägg publicerades i Segling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s